Nieuw Datacenter

vrijdag 01 april 2005

IceHosting is op Vrijdag 25 maart naar een nieuw datacenter verhuisd. We zijn van Schuberg-philis naar Iqarus te amsterdam verhuisd. Dit netwerk van het datacenter is veel sneller, en we hebben de mogelijkheid om flink wat te groeien.


 


Hieronder het mailtje wat op 23 maart is verzonden naar alle klanten:

-----------------------------------------------
Beste klant,

Icehosting is gedwongen om te verhuizen. We zitten momenteel in het LeaseWeb netwerk (Schuberg Philis datacenter). Deze gaat op vrijdag onze ip adressen veranderen. Deze verandering zou betekenen dat we 24 uur offline zouden liggen. We hebben geprobeerd de ip adressen te behouden en gevraagd naar de reden van deze plotse verandering. De ip adressen kunnen we niet houden en de reden waarom is niet bekend. Nadat we een flinke discussie hierover op msn en e-mail hebben gehad, leek het ons de beste oplossing te zijn om naar een ander datacenter te verhuizen.

Het nieuwe datacenter heet iQarus en is gevestigd in Amsterdam. Het is een vrij nieuw datacenter en de apparatuur wat er staat is ook nieuw. iQarus heeft ook een betere verbinding met het internet, zo hebben ze daar bijvoorbeeld de volgende uplinks:

10.000 Mbps KPN Euroring
1.000 Mbps Rokscom
1.000 Mbps Teleglobe
1.000 Mbps MCI/UUNet
1.000 Mbps Colt Telecom
1.000 Mbps Openpeering

Een totaal van 15.000 Mbps. In het vorige datacenter hadden we maar 6.000 Mbps. In iQarus hebben ze ook een zeer lage ping. Gemiddeld zit de ping daar op 3 ms naar andere datacenters in Nederland en Belgie, dit is vrij snel. Het datacenter garandeert 99,98 % uptime voor hun netwerk. Dit is hoger dan dat we bij leaseweb hebben meegemaakt. Ook zijn de racks (kasten waarin servers geplaats worden) veel beter dan in Schuberg Philis. De racks hier hebben een veel betere airflow, dat betekend dat de servers beter gekoeld zullen worden.

Zoals elk datacenter heeft iQarus ook een brandblus systeem, beveiligings systeem, noodstroom voorzieningen, airco en alles word keurig bijgehouden (monitoring).

De verhuizing zal a.s. vrijdag 25 maart 2005 plaatsvinden om 11:00 en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Alle servers krijgen een nieuw ip adres, hierdoor kan het zijn dat domeinen langer niet bereikbaar zijn. Als domeinen bij icehosting zijn geregistreerd en op uw hosting pakket worden gebruikt bij ons, zullen deze automatisch worden veranderd naar de nieuwe ip adressen. Gemiddeld zullen deze voor zondag weer online bereikbaar zijn. Site's die langer dan 36 uur offline liggen tijdens de verhuizing, krijgen gratis meer dataverkeer en webruimte afhankelijk van de totale downtime. Maar we gaan er niet van uit dat dit zal gebeuren.

Tijdens de verhuizing zijn wij te bereiken op telefoon nummer: +31 (0)6 498 721 64
Dit telefoon nummer is alleen voor nood, we zijn vrijdag hard aan het werk om alles zo snel en zo goed mogelijk weer actief te krijgen en een telefoontje houd ons van het werk af.

We bieden onze excuses aan voor de aankomende downtime. Tevens bieden we onze excuses aan voor het late bericht hier over, dit komt doordat wij het pas gisteren mochten vernemen van onze provider.

Met vriendelijke groeten,
Roland Kamphuis

--
IceHosting Internet Services
Uitterhoevestraat 10
7481DH Haaksbergen
Web: http://www.icehosting.nl
E-mail: info@icehosting.nl
Tel: +31 (0)6 498 721 64
Fax: +31 (0) 84 747 3294
Kvk: 08128208
 

 

nieuwsbericht

RSS feed

Direct nieuws

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Volg ons

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.