Server 1 hdd down

vrijdag 01 april 2005

Door de verhuizing was de hdd van server 1 niet helemaal gezond meer. De gegevens zijn gebackupped, en server 1 is opnieuw geinstalleerd. Helaas was dit niet goed genoeg, en moesten we de hdd vervangen. Daardoor hebben we van dinsdagavond tot donderdagavond offline gelegen. De meeste site's waren toen op een tijdelijke server gezet en donderdag avond terug verhuisd.

Alles draait nu weer netjes op server 1.

Mail van 26 maart 2005:

-------------------------------

Beste klant,

Tijdens de verhuizing is server 1 gecrashed (hdd). Deze werkte dus niet meer, en is inmiddels vervangen en opnieuw geinstalleerd. De files die op server 1 stonden zijn opgeslagen, maar moet opnieuw overgezet worden.
Morgen ontvang je opnieuw dat je account is aangemaakt, graag dan metteen je domeinen en bij resellers acounts de ondergebruikers aanmaken. Nadat de accounts zijn aangemaakt zetten we keurig de files weer terug. De mysql word ook terug gezet. Als je ondergebruikers aanmaakt, precies de zelfde username gebruiken als eerst, zodat we kunnen zien welke files bij welke user hoort. De mail en ftp instellingen zijn verloren gegaan. Deze kan u weer opnieuw aanmaken in het directadmin control paneel.

We baalden zeer goed van dit ongeluk, daarom kondigen we nu officeel aan dat we een dual Xeon server hebben besteld. Hieronder de voledige info van de server:

Supermicro kast en moederbord (Servermerk)
2 x Xeon 2.8 GHZ
2 x 1 gb ram
2 x 120gb Sata (raid mirror)

We hebben deze server speciaal met 2 hdd uitgerust, zodat als er weer zoiets als nu gebeurd, de andere hdd gewoon door kan gaan, zonder dat we alles moeten overzetten. Deze server gaat dienen voor de reseller pakketten. Zo willen we de load tijd flink omlaag brengen waar we vorige week last van hadden. De gewone hosting klanten blijven op de pentium 4 2,8 ghz. Deze zal ook veel sneller zijn omdat alle resellers worden verhuisd. De verhuizing van de resellers zal geen downtime opleveren, hoogstends gegevens van 1 dag die niet meegekomen zijn in de mysql. Resellers accounts hebben ook alle tijd om te verhuizen (2 weken). Als u als reseller niet wil verhuizen, dient u een mailtje naar ons te sturen.

We verwachten dat deze server rond midden april online is.

Voor de gedupeerde klanten van server1 verhogen we alle pakketten gratis met factor 1,5. Dat betekend dat je de helft meer dataverkeer krijgt en de helft meer webruimte. Dit zal voor altijd blijven totdat je je hosting pakket sluit.

We richten ons nu op dat we morgen rond 13:00 uur online zijn, en diezelfde avond alle accounts zijn terug gezet. Hoe het nu ervoor staat kan dit al vanavond zijn, maar kunnen we niet beloven.

Als u nog vragen heeft kunt u ons bereiken op icehosting@gmail.com en voor noodgevallen op tel.: +31 (0)6 498 721 64

Ons excuus voor het ongemak.

Met vriendelijke groeten,
Roland Kamphuis

--
IceHosting Internet Services
Uitterhoevestraat 10
7481DH Haaksbergen
Web: http://www.icehosting.nl
E-mail: info@icehosting.nl
Tel: +31 (0)6 498 721 64
Fax: +31 (0) 84 747 3294
Kvk: 08128208
BTW NL0728.32.447.B01

------------------------------------------------------

Mail van 29 maart 2005:

------------------------------------------------------

Beste klant,
We hebben wel erg pech bij onze verhuizing van server 1. Vanmiddag rond 17:30 knalde de 2e hdd eruit. We kunnen er wel weer een 3e hdd erin zetten, maar zal waarschijnlijk weer hetzelfde effect hebben. De ip adressen, domeinen en accounts zijn nu overgenomen door server 2. Daar staan we tijdelijk totdat zaterdag onze nieuwe server word geplaats. Tot die tijd kunt u iets van een verhuis of dowm bericht op uw site zetten. Het is ook mogelijk om uw site weer te uploaden, maar houd u dan zelf rekeningen met de aankomende verhuizing naar de nieuwe server. We geven nu geen backups uit, enkel kan er om een mysql database worden gevraagd.
Door deze downtime stellen we de maand april betaling vrij. Dat betekend dat de maand april helemaal gratis is. Dit geld alleen voor server 1 klanten.

Met vriendelijke groeten,
Roland Kamphuis
--
IceHosting Internet Services
Uitterhoevestraat 10
7481DH Haaksbergen
Web: http://www.icehosting.nl
E-mail: info@icehosting.nl
Tel: +31 (0)6 498 721 64
Fax: +31 (0) 84 747 3294
Kvk: 08128208
BTW NL0728.32.447.B01

RSS feed

Direct nieuws

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Volg ons

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.