Server 6 en 4 gehacked

vrijdag 30 september 2005

Op de nacht van dinsdag op woensdag is server 6 gehacked. Vervolgens hebben de hackers de server andere servers gedossed, en daarna hebben ze alle files gedelete. Daardoor was het onmogelijk om het systeem te herstarten. De hdd zijn vervangen, en de oude harde schrijven worden gerecoverd.
Server 4 was hetzelfde mee gebeurt, maar daar stond alleen icehosting.nl op.
 

 


Tevens is er aangifte gedaan bij de politie. Nadat de hdd zijn gerecoverd en gebackupped, zullen de hdd naar de politie worden gestuurd. Zodat zij de daders kunnen achterhalen.

De servers waren beide standaard beveiligd. We hebben nu al een vermoeden wie achter deze hacks kan zitten. De beide servers hadden namelijk hetzelfde root wachtwoord.

 

nieuwsbericht

RSS feed

Direct nieuws

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Volg ons

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.