Nieuwsberichten

IceHosting opent eigen datacenter
woensdag 27 juli 2011

Vandaag is ons eigen datacenter geopend. Ons datacenter met de naam InterDC is gevestigd in Enschede direct naast ons kantoor. Het datacenter beschikt over totaal 120 m2 datavloer wat groot genoeg is om 60 racks te kunnen huisvesten.
De specificaties van ons datacenter zijn te vinden op: Specificaties InterDC.

Met de komst van ons eigen datacenter betekend het niet dat we de Amsterdam locatie opheffen. Met de 2e locatie kunnen we meer keuze bieden bij onze diensten. Zo kunt u per dienst kiezen of u deze in Amsterdam wil afnemen of in Enschede. Ook is het mogelijk op beide locaties dezelfde dienst af te nemen om op die manier meer redundantie te creëren.

Meer informatie over het InterDC datacenter is tevens te vinden op de website van InterDC: www.interdc.nl
 100e server online!
maandag 18 juli 2011

Vandaag heeft IceHosting het magische aantal van 100 eigen servers bereikt. Vijf jaar geleden posten we nog het nieuwsbericht dat we de 50 grens gepasseerd hadden. In de afgelopen 5 jaar hebben we niet alleen 50 nieuwe servers bijgeplaatst, maar ook 49 oude servers vervangen. Totaal zijn dat dus 99 servers, dat zijn gemiddeld 20 per jaar.
Op naar de 200 servers!
 World ipv6 day
woensdag 08 juni 2011

Vandaag is het de dag waar alle grote bedrijven over de wereld ipv6 uittesten. Bedrijven waaronder Google, Facebook, Yahoo en Akamai doen mee. Ook IceHosting doet aan de world ipv6 dag mee. We hebben ipv6 nu 2 weken draaien en tot nu toe zijn er nog geen problemen geconstateerd.
Alle diensten ipv6 ready
maandag 23 mei 2011

Vanaf vandaag zijn alle diensten van ons geschikt voor ipv6. Wanneer u een shared webhosting pakket heeft is deze vanaf vandaag ook via ipv6 benaderbaar.
Heeft u een eigen server bij ons lopen? Neem dan contact op met de support afdeling om uw eigen ipv6 adressen te krijgen.

Wat is ipv6?
Op moment wordt wereldwijd gebruik gemaakt van het internet protocol (IP). Om computers met elkaar te kunnen verbinden krijgen ze allemaal een eigen adres. Toen het ip protocol in de jaren 80 ontwikkeld was hadden ze nooit verwacht dat door de jaren heen het protocol zo populair zou worden. Daarom hebben we nu te maken dat de ip adressen op beginnen te raken. Verwacht wordt dat binnen enkele maanden er geen adressen meer zijn.
Zodoende is IP versie 6 ontworpen. Ipv6 heeft triljarden meer mogelijke adressen. Het is dan ook cruciaal om ipv6 te ondersteunen zodat in de toekomst uw website ook online blijft!
Vandaag hebben we onderhoud uitgevoerd aan ons netwerk. Bij dit onderhoud zijn de beide routers vervangen die ons netwerk met internet verbinden.
De reden van vervanging van de routers is dat we ipv6 willen uitrollen. De nieuwe routers zijn daarom ook uitgerust met ipv6 ondersteuning.
De operatie is succesvol verlopen op een kleine storing na. Deze storing was niet verwacht. (Meer informatie over de storing is onder Lees meer te vinden).
Reseller servers vervangen
zondag 27 februari 2011

Afgelopen donderdag hebben we 2 splinternieuwe reseller servers opgehangen. De 2 nieuwe servers moeten de oude reseller servers gaan vervangen die inmiddels bijna 5 jaar oud zijn.
Vrijdag zijn we druk bezig geweest met het migreren van alle data naar de nieuwe servers en sinds zaterdagochtend draait alles op de nieuwe servers.
De specificaties en foto's zijn op de onderstaande links te vinden:
- Server 5
- Server 84
Spoedonderhoud netwerk
zondag 27 februari 2011

Afgelopen donderdag heeft IceHosting spoedonderhoud uitgevoerd op het netwerk. Het spoedonderhoud hield in dat we 2 switches hebben vervangen. Dit onderhoud was nodig om de snelheid te verhogen in delen van ons netwerk.
Het onderhoud is succesvol afgerond en had minimale downtime als gevolg. Het omzetten van de eindkabels gaf namelijk maar een aantal seconde downtime.
Op de 2e switch die we vervingen stonden 12 poorten verkeerd ingesteld waardoor 12 servers een langere downtime hadden dan gepland. Onze excuus voor dit ongemak.
IceHosting lanceert Icebyte
vrijdag 17 december 2010

IceHosting heeft besloten om alle software producten en ontwikkeling onder de nieuwe naam Icebyte te lanceren. Daarbij is er ook ruimte gecreerd om softwareproducten voor uw organisatie te ontwikkelen.
Voor meer informatie over alle software mogelijkheden kunt u op de nieuwe Icebyte website terecht: www.icebyte.nlNieuwe specificatie dedicated servers
woensdag 06 oktober 2010

IceHosting heeft vandaag haar portfolio uitgebreid op het dedicated server vlak. Wij hebben de nieuwe Intel Core i5, Core i7 en de nieuwe Xeon varianten toegevoegd.
Alle configuraties worden geleverd op basis van Supermicro systemen. Supermicro is een officieel servermerk waar we al 5 jaar mee samenwerken.
De nieuwe configuraties zijn hier te vinden. Daarnaast leveren we ook nog steeds maatoplossingen. In de maatoplossingen kunnen we bijvoorbeeld Dual CPU systemen aanbieden, raid configuraties of cluster configuraties. Voor meer informatie over maatwerk kan contact met ons opgenomen worden.
IceHosting 6 jaar
vrijdag 01 oktober 2010

Vandaag is IceHosting 6 jaar geworden. Het is alweer zes jaar geleden dat IceHosting werd ingeschreven bij de KvK en nog steeds groeien we behoorlijk per jaar. Afgelopen jaar hebben we een boel oude servers vervangen en een nieuwe Backup server aangeschaft. Ook zijn we afgelopen jaar RIPE lid geworden. Inhoudend dat wij direct ip adressen kunnen aanvragen zonder tussenkomst van een ander bedrijf. Direct nadat we lid waren hebben we onze ipv6 range aangevraagd om zo met ipv6 te kunnen testen. Ipv6 zal binnenkort ondersteund worden op alle diensten die we aanbieden.
IceHosting is daarnaast vorige maand verhuisd naar ons 100m2 splinternieuwe kantoorpand in Enschede waar we sinds 1 september dit jaar ook Software ontwikkeling aanbieden. Per 1 september zijn er tevens 2 nieuwe medewerkers in dienst getreden bij IceHosting.
 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.