Nieuwsberichten

IceHosting RIPE NCC lid
zaterdag 28 november 2009

Vanaf afgelopen woensdag 25 november is IceHosting RIPE lid geworden.
RIPE is de organisatie in Europa die voor de IP adressen uitgifte zorgt. Vanaf nu kunnen we direct nieuwe ip adressen aanvragen en deze op naam van de klant zetten indien gewenst.
We hebben inmiddels een aanvraag ingediend om onze huidige IP adressen naar ons account over te verplaatsen. Bij deze verplaatsing zal er geen downtime ontstaan.
Tevens zullen we de aanvraag voor een IPv6 range indienen, zodat straks alle diensten via zowel IPv4 als IPv6 bereikbaar zijn.
IceHosting 5 jaar
donderdag 01 oktober 2009

IceHosting is vandaag 5 jaar geworden. Een hele leeftijd voor een ICT bedrijf.
IceHosting heeft nog steeds een behoorlijke groei, vooral in de managed dedicated server tak hebben we afgelopen jaar een flink aantal servers opgeleverd. Naast de positieve groei richten we ook op de toekomst. Zo hebben we een paar maand geleden aangekondigd dat we bezig zijn met de uitrol van het nieuwe internet protocol (ipv6). Naast ipv6 zijn we ook bezig met oriëntatie naar een 2e datacenter locatie als backuplocatie.IceHosting RSS feed
zaterdag 22 augustus 2009

We hadden enkele jaren al een RSS feed beschikbaar, vandaag hebben we de implementatie afgerond. Zo staat er sinds kort een RRS logo in de of bij de url balk, en zijn de nieuwsartikelen op de RRS feed afgestemd.
Een RSS feed komt overeen met een nieuwsbrief mailing. In plaats van dat er mails verzonden worden bekijk je de berichten met een RSS reader online. Standaard zit in Internet Explorer en Firefox al een RSS reader ingebouwd.
Via dit communicatie kanaal blijft u op de hoogte van alle nieuwsberichten die we plaatsen.
Gister kwamen we tot de ontdekking dat de management interfaces van meeste HP Proliant DL 380 servers niet meer bereikbaar waren. Met deze interface kunnen we de server alsnog bedienen wanneer deze bijvoorbeeld is vast gelopen (technische term: kvm over ip).
We hebben direct actie genomen. Het probleem was ontstaan door een fout in de firmware. Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat alle management interfaces over de laatste versie firmware beschikken. Tijdens het upgraden van de interface kon het zijn dat uw website voor enkele minuten niet bereikbaar was, doordat de servers opnieuw opgestart moesten worden.
De HP proliant servers (Dual Xeon 3,4ghz) worden gebruikt voor het hosten van reseller pakketten.
IceHosting is deze week begonnen met de voorbereidingen voor de ondersteuning van IPv6. De uitrol van IPv6 is nodig doordat de huidige ip adressen (internet adressen) bijna opraken. Verwacht wordt dat in 2011 alle ip adressen vergeven zijn.
Om het ip probleem op te lossen is er een nieuw internet adressering systeem bedacht, genaamd IPv6. Een IPv6 bestaat uit een veel langer adres gedeelte, waarmee miljarden IP adressen per m2 aardoppervlak mogelijk zijn.
Om voor te lopen op deze ontwikkeling, zijn we begonnen met het implementeren van het nieuwe ip protocol. Zo hebben we nieuwe IPv6 routers besteld, IPv6 ip adressen aangevraagd en zijn we aan het testen hoe de software met ipv6 omgaat.
We hopen eind september de eerste website's online te brengen op het IPv6 protocol.
Nieuwe dienst Vps
maandag 18 mei 2009

IceHosting introduceert vanaf vandaag de nieuwe dienst Vps. Vps staat voor virtuele prive server en komt bijna overeen met een eigen dedicated server. Echter staat een Vps server samen met enkele andere VPS servers samen op 1 grote fysieke server. De software op deze fysieke server zorgt er voor dat het net lijkt dat ieder VPS pakket een compleet onafhankelijke server is.
Doordat er meerdere virtuele servers op 1 fysieke server gehost kunnen worden, zijn de kosten per virtuele server erg laag. De prijzen van onze vps pakketten beginnen vanaf 20 euro per maand.
Meer informatie over onze Vps dienst is op de Vps pagina te vinden.NL-ix onderhoud 6 mei
dinsdag 21 april 2009

NL-ix heeft aangekondigd op 6 mei onderhoud uit te voeren aan hun routers te Globalswitch. Het onderhoud zal snachts plaatsvinden van 02:00 tot 06:00.
Door dit onderhoud kan het mogelijk zijn dat bepaalde internetlijnen die gebruik maken van deze route tijdelijk offline gaan. Het gaat hierbij om de verbinding naar alle NL-IX peers, Openpeering en Jointtransit. We verwachten dat de overige internet lijnen keurig het verkeer zullen overnemen en dat er geen downtime zal plaatsvinden.
Nieuwe IBAN en BIC nummers
maandag 19 januari 2009

Buitenlandse klanten opgelet!
Postbank gaat langzaam over in ING. Daardoor zijn de IBAN en BIC nummers veranderd. Wij raden alle buitenlandse klanten aan onze IBAN en  BIC nummers te updaten in hun administratie. Deze wijziging is niet van toepassing voor Nederlandse klanten. De oude nummers zullen nog tot eind 2011 in gebruik blijven.

IBAN: NL92 INGB 0005251690
BIC: INGBNL2AOnderhoud rack2
vrijdag 16 januari 2009

Vandaag zullen we onderhoud uitvoeren in rack 2. Doordat we ook een apc switch vervangen, kan het voortkomen dat enkele server enkele minuten offline zijn. Wij zullen wel ervoor zorgen dat deze servers netjes afgesloten worden voordat ze omgeprikt worden op de nieuwe apc.
In rack 2 staan enkel dedicated servers, de shared diensten zullen niks van het onderhoud merken.
Roundcube lek
maandag 12 januari 2009

Via deze weg willen wij onze klanten waarschuwen voor een lek in het webmail script roundcube. Via deze lek kunnen hackers shell toegang krijgen op de server, en een boel "vreemde"programma's installeren en uitvoeren. Wij raden dan ook aan zo snel mogelijk te upgraden naar de nieuwste versie (0.2).
Op dit moment kunnen we zien dat een aantal systemen in ons netwerk geinfecteerd zijn. We zullen deze server eigenaren snel op de hoogte brengen en hulp bieden bij het updaten van roundcube en verwijderen van de infectie.
De shared servers hebben gelukkig niet deze infectie opgelopen en zijn inmiddels voorzien van de nieuwe update.
 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.