Downtime achter de rug

zaterdag 06 november 2004

Ten eerste willen wij onze excuus aanbieden. We waren namelijk 4 dagen offline, dit kwam doordat er een server was aangevallen door een dDos aanval. Deze besmette server, begon intern andere servers in het datacenter aan te vallen.

Toen kwam leaseweb in actie, ze sloten het datacenter af, om de besmette server te vinden, voordat alle andere servers ook aangevallen waren(waaronder ook onze server). Daardoor was het niet mogelijk om in het datacenter te komen.

Op 3 november hadden we dit mailtje rond gestuurd:
---------------------------------
Beste gebruiker van icehosting,

Onze server is sinds gister down, dit komt doordat in het leaseweb netwerk (waar wij zitten) een server is aangevallen door een dDos aanval. Vanaf deze server werden alle andere servers aangevallen. Dit was allemaal gebeurd in de nacht van 1 op 2 november. Leaseweb heeft uit veiligheid gister een groep servers van het internet gehaald, waaronder die van ons. Gister hadden we doorgekregen dat onze servers ook waren aangevallen. Dit was niet het geval. De gegevens zijn niet verloren gegaan. Ik ben zelf druk bezig geweest met telefoneren, en weet dan ook dat ze proberen om alles morgen weer online te doen.

We bieden onze excuus aan voor deze down time. Dit valt onder overmacht en daaraan kunnen we niks doen. Als u nog verdere vragen of hulp nodig hebt, kunt u mij persoonlijk mailen op mijn persoonlijke e-mail adres (roland-kamphuis@home.nl). Doordat de servers down zijn, is het ook de reden waarom dit mailtje hiervandaan verstuurd is.

Nogmaals onze excuus van deze down time.

Met vriendelijke groeten,
B.R. Kamphuis,
IceHosting internet services
--------------------

We hebben elke dag gebelt naar leaseweb vragend of we erin mochten. Dit kon pas voor het eerst op vrijdag avond 5 november. Toen zijn meteen ook alle servers weer online gegaan.

Nogmaals, we bieden onze excuus aan van deze down time.

IceHosting

RSS feed

Direct nieuws

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Volg ons

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.