Nieuwsberichten

VPS met TwinDC mogelijkheid
dinsdag 11 juli 2017

Onze VPS dienst gaan Twin datacenter! Bij Previder in Hengelo zijn we bezig onze 2e locatie op te bouwen om VPS diensten aan te kunnen bieden vanuit 2 verschillende datacenters. De opstelling bestaat momenteel uit een 2 servers met ieder 12 cores, 96 gb ram voor rekenkracht en daaronder een 4TB SSD storage node. De twinDC setup voor VPS heeft een kleine meerprijs. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

 Opheffing postbus
woensdag 21 december 2016

Helaas zal onze postbus 164 in Haaksbergen stoppen per 1 maart 2017. Mocht u dit adres nog als postadres van ons in uw administratie hebben staan graag deze updaten naar Josinkstraat 28, 7547AB Enschede.
De reden dat we onze postbus wegdoen is dat voor een ICT onderneming er te weinig "ouderwetse" post binnenkomt.Sinds kort hebben we een nieuwe backupserver met 24TB opslag in gebruik genomen. Bijzonder aan de backupserver is dat deze buiten ons eigen datacenter staat. Middels een eigen 10gbit/sec koppeling kunnen we razendsnel backups maken. Op die manier hebben we uw data geografisch gescheiden opgeslagen. Bestaande backup gebruikers zijn de afgelopen dagen gemigreerd naar deze nieuwe server.

 Cloud storage
vrijdag 25 maart 2016

De online data opslag groeit maar door en door. Vooral i.c.m. met virtuele servers. Daarom kunnen we per vandaag gebruik gaan maken van onze nieuwe Ceph storage platform. Dit platform is opgebouwd uit 192TB opslag verdeeld over 4 fysieke servers. Iedere server beschikt over 12 disks, 2x10gbit/sec netwerk en 2 supersnelle 240GB Samsung Enterprise SSD's voor caching. Met de SSD caching lijken de HDD's bijna net zo snel als SSD's.
Met dit nieuwe platform is onze opslag sterk verbeterd en bovendien nu helemaal redundant. Met Ceph mag rustig 2/3 van de storage nodes defect raken en de data is nog steeds beschikbaar!

Meer informatie over ons platform is op VPS cloud platform pagina te vinden.

 Icehosting op de beurs
vrijdag 20 november 2015

Om IceHosting bekender te maken onder de ondermers uit Twente stonden we afgelopen dagen op de Business Meets Twente.
Voor de kleine ondernemers vertelde we hoe belangrijk het is om een eigen website online te hebben of eenvoudig te maken is middels IceCMS. Voor de grotere organisaties konden we vertellen wat ICT virtualisatie in de cloud allemaal kan doen en hoe belangrijk het actief beheren van de ict omgeving is.
Ook benieuwd wat IceHosting voor uw organisatie kan doen? Neem contact op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 IceHosting 11 jaar!
donderdag 01 oktober 2015

IceHosting is vandaag 11 geworden!
We hebben weer een fantastisch jaar achter de boeg. We hebben diverse software producten gelanceerd zoals IceCMS (waarmee websites beheren wel heel makkelijk wordt) en een DNS/Mailbackup paneel voor de colocatie klanten. Ook hebben we een grote server-verhuizing achter de rug waarmee alle servers vlakbij ons kantoor staan en hebben we 10gbit aan ons vps platform toegevoegd.
In het nieuwe jaar zullen we gaan focussen op verdere uitbreiding van ons VPS platform, datacenter en software tooling.Voor alle colocatie-klanten bieden we vanaf vandaag een handig paneeltje aan met de volgende functies:


- Domein DNS beheer (ook geschikt voor backup dns)
- Domeinen doorsturen & parkeren
- Email MX backupserver
- Whitelabel (geen naamherkenning van ons)

 

Hierdoor hoeven sommige colocatieklanten geen zorgen meer te maken met een DNS server runnen, of bang zijn dat ze mail missen als ze hun eigen server even offline moeten halen voor onderhoud.

 

Toegang tot dit paneel kan aangevraagd worden via ons bestelpaneel onder de knop colocatie. Tevens zijn daar de instructies te vinden hoe je een account kan aanmaken.

 

 Nieuwe dienst IceCMS
vrijdag 21 augustus 2015

Wij hebben afgelopen jaren gewerkt aan een eigen CMS systeem genaamd IceCMS . Dit systeem is niet zomaar een CMS, we hebben goed gekeken wat de knelpunten waren bij opensource systemen als Wordpress en Joomla. Met ons systeem ligt de nadruk op eenvoud, flexibel en snel. Iedereen moet een website kunnen bedienen zonder  dat je keuze hebt uit duizenden ingewikkelde opties of waar zelfs technische kennis benodigd is. Ons CMS is goed doordacht en heeft een heldere workflow.
Als tweede is ons systeem flexibel; dat wil zeggen dat het systeem uit meerdere modules bestaat. Wil je een contactformulier? Dan activeer je de module contactformulieren. Een eigen shop? Module shop. Met deze manier kunnen we heel eenvoudig modules activeren of deactiveren wanneer u dat wil.
Tot slot hebben we ook gelet op de laadtijd. Niemand vindt het leuk als je lang moet wachten totdat een webpagina geladen is. Ons systeem is zelfs zo efficiënt geschreven dat het wel tot 10x sneller laad dan Wordpress.
Met dit CMS systeem bieden we een all inclusive website dienst aan, voor meer informatie bekijk de IceCMS pagina.
 Snapshot ondersteuning bij VPS
maandag 18 mei 2015

Per vandaag bieden we bij alle VPS diensten gratis één snapshot aan. Met een snapshot kan je een momentopname maken van je virtuele server als een soort backup. Het mooie van een snapshot is dat een snapshot binnen enkele seconde is gemaakt en ook binnen enkele seconde is teruggezet. Daarmee is het ideaal om even een snapshot te maken voor bijv. een grote update aan de server. Mocht de update mislukken kan er binnen enkele seconde de snapshot teruggezet worden.
Heb je meer snapshots nodig? Dan kan tegen meerprijs extra snapshots afgenomen worden.
Snapshots kunnen via ons bestelpaneel gemaakt worden.De datacentermigratie is succesvol vanochtend afgerond. Op twitter viel live te volgen wat we aan het doen waren.

Bekijk alle berichten. 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.