Nieuwsberichten

Op 17 maart 2010 heeft SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) een nieuw registratiesysteem in gebruik genomen. Gezien er veel in dit systeem veranderd was ten opzichte van de vorige versie was het tijdelijk niet mogelijk om .nl domeinen te verhuizingen of .nl domeinen te kunnen opheffingen in ons bestel systeem door te voeren. Vandaag zijn de laatste tests afgerond en hebben wij ons bestelsysteem geupdate zodat ons systeem weer met het systeem van SIDN kan communiceren. Alle functionaliteiten (registreren, verhuizen, opheffen, nameservers en eigenaar aanpassen) werken weer zoals voorheen.
 IceHosting Microsoft SPLA partner
woensdag 31 maart 2010

IceHosting is per vandaag officieel Microsoft SPLA partner geworden. Dit betekend dat we Microsoft producten bij onze diensten kunnen leveren. Producten zoals 'Microsoft Windows Server 2008 Datacenter editie' zijn voor vanaf vandaag mogelijk bij een dedicated server te bestellen. Naast de 'datacenter editie' is het ook mogelijk om andere Microsoft producten bij uw dedicated te bestellen. We zullen binnenkort onze dedicated server pagina vernieuwen met de overzicht van prijzen en licenties die verkrijgbaar zijn.
SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) heeft aangekondigd per 16 maart onderhoud uit te voeren aan hun registratie systeem. SIDN upgrade in dit onderhoud hun registratiesysteem van versie DRS4 naar DRS5. Dit onderhoud zal 1,5 dag duren. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om .nl domeinen te registreren of te verhuizen.
De aanvragen die in deze periode binnenkomen zullen we bewaren en na deze periode aanbieden aan het nieuwe SIDN systeem.

Doordat SIDN een nieuwe versie in gebruik neemt zal na de upgrade bepaalde functionaliteiten in ons systeem niet meer correct werken. Wij zullen komende periode hard werken aan de nieuwe aanpassingen van het sidn systeem zodat alle functionaliteiten zo snel mogelijk weer werken. Onder deze functionaliteiten vallen: wijzigen van houdergegevens, wijzigen van nameserver gegevens en opheffen van domeinnamen.
Spamassassin jaar 2010 bug
woensdag 06 januari 2010

Het spamfilter programma Spamassassin heeft een bug waardoor berichten ontvangen in 2010 zomaar 3 extra strafpunten krijgen. Spamassassin werkt op basis van een puntensysteem om te bepalen of een bericht spam is of niet. Heeft het bericht te veel punten gekregen wordt het bericht automatisch tegen gehouden door het programma. Zo wordt er gekeken naar bijv. bepaalde woorden in een mail. De bug is ontstaan doordat een regel van spamassassin datums controleert. Een datum van 2010 of hoger kreeg punten, omdat dit in de toekomst lag. Maar nu inmiddels 2010 is aangebroken gaat deze regel niet meer op. Op alle servers die beheerd door ons worden hebben we deze bug gefixt door het jaar 2010 te veranderen in 2020. Mocht uw server nog niet geupdate zijn kunt u dat doen met het volgende commando.
 Ipv6 Range toegewezen gekregen
maandag 04 januari 2010

Vandaag hebben van Ripe onze IPv6 range toegewezen gekregen. Zoals reeds aangekondigd in de zomer van afgelopen jaar zijn we druk bezig met alle diensten gereed maken met ipv6. Ipv6 is namelijk het nieuwe IP-protocol welke de huidige ip adressen moet gaan vervangen. Deze upgrade is verplicht omdat in 2011 alle ip adressen vergeven zullen zijn.
Onze ipv6 range bestaat uit totaal 2^96 ip adressen (=79,2 Miljoen Triljard). Hiermee kunnen we nog heel lang mee vooruit.
Op dit moment zijn alle voorbereidingen getroffen voor ipv6, en zullen we binnenkort de grote upgrade gaan uitvoeren. Bij deze upgrade zal geen downtime meebrengen, en zullen we bovendien 's nachts uitvoeren. Na deze upgrade is het mogelijk om uw website via een ipv6 verbinding te bezoeken, of kunt u ipv6 adressen afnemen bij uw server. De bestaande ipv4 adressen zullen na de upgrade nog gewoon werken.
Nieuwe Backupserver
maandag 07 december 2009

Afgelopen week begaf onze huidige backupserver. Na 3 jaar trouwe dienst mocht deze 1,8TB server dan ook vervangen worden.
De nieuwe backupserver staat sinds 5 december online en beschikt over 6 x 1,5 TB disks. Dat zou een totaal opslag geven van 9TB. Echter hebben we ervoor gekozen om Raid 10 te installeren. Daarmee wordt alle data dubbel opgeslagen wat extra zekerheid geeft. Daarmee beschikt de server over 4,5TB bruikbare opslag ruimte.
Mocht dat niet genoeg zijn kunnen we in de toekomst nog 9 disks bijplaatsen. De server is namelijk de grootste in formaat die we hebben en bied ruimte voor totaal 15 schrijven.
Meer informatie en specificaties van deze server vind u hier.
IceHosting RIPE NCC lid
zaterdag 28 november 2009

Vanaf afgelopen woensdag 25 november is IceHosting RIPE lid geworden.
RIPE is de organisatie in Europa die voor de IP adressen uitgifte zorgt. Vanaf nu kunnen we direct nieuwe ip adressen aanvragen en deze op naam van de klant zetten indien gewenst.
We hebben inmiddels een aanvraag ingediend om onze huidige IP adressen naar ons account over te verplaatsen. Bij deze verplaatsing zal er geen downtime ontstaan.
Tevens zullen we de aanvraag voor een IPv6 range indienen, zodat straks alle diensten via zowel IPv4 als IPv6 bereikbaar zijn.
IceHosting 5 jaar
donderdag 01 oktober 2009

IceHosting is vandaag 5 jaar geworden. Een hele leeftijd voor een ICT bedrijf.
IceHosting heeft nog steeds een behoorlijke groei, vooral in de managed dedicated server tak hebben we afgelopen jaar een flink aantal servers opgeleverd. Naast de positieve groei richten we ook op de toekomst. Zo hebben we een paar maand geleden aangekondigd dat we bezig zijn met de uitrol van het nieuwe internet protocol (ipv6). Naast ipv6 zijn we ook bezig met oriëntatie naar een 2e datacenter locatie als backuplocatie.IceHosting RSS feed
zaterdag 22 augustus 2009

We hadden enkele jaren al een RSS feed beschikbaar, vandaag hebben we de implementatie afgerond. Zo staat er sinds kort een RRS logo in de of bij de url balk, en zijn de nieuwsartikelen op de RRS feed afgestemd.
Een RSS feed komt overeen met een nieuwsbrief mailing. In plaats van dat er mails verzonden worden bekijk je de berichten met een RSS reader online. Standaard zit in Internet Explorer en Firefox al een RSS reader ingebouwd.
Via dit communicatie kanaal blijft u op de hoogte van alle nieuwsberichten die we plaatsen.
Gister kwamen we tot de ontdekking dat de management interfaces van meeste HP Proliant DL 380 servers niet meer bereikbaar waren. Met deze interface kunnen we de server alsnog bedienen wanneer deze bijvoorbeeld is vast gelopen (technische term: kvm over ip).
We hebben direct actie genomen. Het probleem was ontstaan door een fout in de firmware. Vandaag hebben we ervoor gezorgd dat alle management interfaces over de laatste versie firmware beschikken. Tijdens het upgraden van de interface kon het zijn dat uw website voor enkele minuten niet bereikbaar was, doordat de servers opnieuw opgestart moesten worden.
De HP proliant servers (Dual Xeon 3,4ghz) worden gebruikt voor het hosten van reseller pakketten.
 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.