Geschiedenis

Het ontstaan en gebeurtenissen van ons bedrijf beschreven per jaar.

2004

Eén oktober is de oprichtingsdatum van IceHosting. IceHosting is begonnen met 1 eigen server in het Schuberg Philis datacenter in Schiphol-rijk. Onze bedrijfsvoering was gericht om goedkope en kwalitatieve webhosting aan te bieden. In 2004 waren namelijk veel Nederlandse websites gehost in de VS. Met onze prijzen waren wij ook direct een van de goedkoopste partijen in Nederland in 2004 en 2005.

2006

In 2006 waren we een van de eerste webhosters waar het mogelijk was om met iDeal te betalen.
Eind 2006 hebben we de stap gezet om eigen ISP te worden. We hadden in het verleden last van af en toe storingen op onze internetverbinding. Gezien wij een internetbedrijf zijn waren die storingen best vervelend. We hadden besloten om alles in eigen beheer te nemen, wat achteraf een van de beste keuzes is geweest. We zijn door ons eigen netwerk compleet onafhankelijk geworden en hebben in de vervolgjaren geen enkele storing meer meegemaakt.

2008

In 2008 hebben we 2 nieuwe producten toegevoegd: Radio streaming, waarmee het mogelijk is om live muziek te luisteren via internet, en SSL certificaten, waarmee onze klanten hun website konden beveiligen voor bijvoorbeeld een webshop.

2010

In 2010 zijn we met ons bedrijf naar Enschede verhuisd, dat kwam doordat we 2 nieuwe mensen hadden aangenomen en er niet genoeg kantoorruimte was op de oude locatie in Haaksbergen. In 2010 zijn we ook met Software ontwikkeling gestart, inhoudend dat we onze klanten konden helpen met het ontwikkelen van bepaalde applicaties.

2012

Het jaar 2012 lag onze focus op het lanceren van een nieuwe website en nieuw bestelpaneel. Waardoor het voor de eindgebruiker makkelijker is geworden om bestellingen te plaatsen.
Kregen we de duizendste klant en hebben we diverse upgrades in ons datacenter doorgevoerd.

2005

In 2005 werd onze naam langzaam bekend bij steeds meer klanten en begon onze organisatie te groeien. Zoveel zelfs dat we met onze 16 servers verhuisd zijn naar een nieuw datacenter, namelijk TelecityRedbus 3.
Dit jaar was tevens het jaar dat wij dochteronderneming InterRacks hebben opgericht.

2007

In 2007 werd het Redbus datacenter overgenomen door Telecity en waren we genoodzaakt om te verhuizen naar een nieuw datacenter. Het nieuwe datacenter werd Globalswitch, het datacenter waar we de dag van vandaag nog steeds gevestigd staan.
Ook merkten we op dat in 2007 veel meer (kleine) hosting bedrijven ontstonden, waardoor wij niet meer de goedkoopste waren. De kleine hosting bedrijven vroegen belachelijke lage prijzen. We hebben besloten niet onder hun prijzen te gaan zitten en in plaats daarvan hebben wij de focus gelegd op "hoge kwaliteit webhosting voor een betaalbare prijs".

2009

In 2009 zijn we begonnen met het uitrollen van IPv6. Tevens zijn we deelnemer geworden bij RIPE waardoor we zelf onze ip (v4 & v6) adressen kunnen beheren. De implementatie van IPv6 heeft nog tot 2011 geduurd voordat we het compleet hadden geïntegreerd in ons netwerk.

2011

De groei in het datacenter Globalswitch bleef maar doorgaan dat het tijd was voor extra dataruimte. Deze dataruimte hebben we uiteindelijk gevonden door zelf een dataruimte te gaan bouwen onder de naam InterDC. De dataruimte werd direct naast ons kantoor gebouwd zodat we eindelijk reistijd konden besparen en daardoor veel sneller support kunnen verlenen.

2013

We lanceerde in 2013 de IceHosting app, waarmee server klanten vanuit de app direct hun server konden bedienen. Handig in geval van een calamiteit en een computer niet in de buurt is.
Ook herlanceerde we onze VPS dienst. Onze enkele VPS server werd vervangen door een heel cluster aan servers met gescheiden dataopslag. Hierdoor kunnen VM's servers al draaiend verplaatst worden van fysieke server.

2014

In 2014 vierde we ons 10 jarig jubileum en breide we ons VPS cluster flink uit met oa nieuwe nodes en SSD storage.