InterDC Hengelo

In 2019 heeft InterDC een nieuwe locatie in Hengelo geopend. Deze locatie wordt vollop door ons gebruikt als twin/backup locatie voor InterDC Enschede.

InterDC Hengelo ligt in het centrum van Hengelo en is opgegedeeld in 2 datazalen met een totaalcapaciteit van 150m2. Dat geeft een totaalcapaciteit van 80 racks. Het datacenter beschikt over de certificaten zoals ISO27001, NEN7510 en TIER3.

Beveiliging

Het datacenter is beveiligd door (HD) camera's en infraroodsensoren die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een elektronisch identificatiesysteem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas. Deze pas is gekoppeld aan een unieke pincode, dit is wordt ook ‘’Two Way Authentication’’ genoemd.

Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera's zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct alarm slaan.


Het InterDC Hengelo datacenter

(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over een 3-fase N+1 UPS systeem van het merk Eaton. Dit systeem bewaakt continue de stroomvoorziening van de dataruimte. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 10 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat deze op toeren is en de complete stroomvoorziening heeft overgenomen.

Iedere rack beschikt standaard over 3 verschillende voedingen van 16 ampère (No-break).


Lovol Marelli noodstroomgenerator

Brandbeveiliging

In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren. VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadium al kan herkennen en slaat, via het building management systeem, alarm. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers en rookmelders.


VESDA brand detectie

Air Conditioning

Het datacenter beschikt over een dry-cooler systeem waarmee de directe buitenlucht temperatuur gebruikt wordt om de servers te koelen. Op dagen dat het buiten te warm wordt, schakelt het airco systeem terug op traditionele koeling.

De temperatuur wordt op de datavloer op 24 graden (± 2°C) gehouden. Het datacenter maakt gebruik van meerdere York airco units.


Chillers op het dak

Netwerk

Op deze locatie komt onze 80 Gb/s ring geografisch gescheiden binnen en verbind deze locatie aan:

- Equinix Ens
- Previder PDC2
- InterDC Enschede

Bekijk onze netwerkpagina voor meer informatie.

Foto's