Previder

Previder, onderdeel van de Lescher IT group, heeft 2 datacenter gevestigd in Hengelo. Wij zitten in het PDC2 datacenter van Previder. Met een afstand van meer dan 11km maakt dit een prima twin datacenter voor onze diensten. Ook naar Previder hebben we onze eigen darkfiber vezels liggen.

Het datacenter beschikt over een prima ligging vlakbij de snelweg A35 en heeft alle benodigde standaarden en certificeringen in huis zoals Tier 3, ISO27001 en ISO 9001. Het datacenter is opgedeeld in 4 zalen met een totaal vloercapaciteit van 1.600m2. Dat is goed voor 216 racks.

Beveiliging

Het datacenter beschikt over 24/7 bemanning die het hele datacenter middels camera's en sensoren scherp in de gaten houden. Toegang is gerealiseerd middels legitimatiecontrole bij de ingang en elektronische pas. Het datacenter beschikt over het ISO 27001 security certificaat.


Het Previder PDC2 datacenter

(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over twee gescheiden UPS systemen met een totaal vermogen van 2x 1100KVA. De UPS neemt als eerste de stroomvoorziening over bij een storing. Binnen enkele seconde zullen 4 aggregaten met een vermogen van 2100KVA opstarten die de stroomvoorzieningen door zullen zetten.


Noodstroom aggregaat

Brandbeveiliging

Previder PDC2 beschikt over een argonite blus systeem. Mochten de brandsensoren brand detecteren dan wordt deze gas onmiddellijk de ruimte ingepompt waardoor het vuur gedoofd wordt. Argonite is niet schadelijk voor de apparatuur waardoor deze gewoon kunnen blijven doordraaien. In de overige ruimtes zijn brandslanghaspels en watermist systemen aanwezig.


Argonite gasblussing

Air Conditioning

De temperatuur wordt op de datavloer op 22 graden gehouden. Koeling gaat middels milieuvriendelijke free-to-air koelsystemen met closed-cold corridors op de datavloer. Met deze efficiƫnte manier van koelen weet Previder een PUE te behalen van 1.25.


Uniflair chiller op het dak

Netwerk

In Equinix beschikken we over ons eigen netwerk. Op deze locatie komt onze 80 gb/s ring binnen en hebben wij de volgende internet verbindingen:

- 10gb/s Cogent
- 10gb/s NL-IX
- 10gb/s Openpeering

Bekijk onze netwerkpagina voor meer informatie.

Foto's