Equinix

Equinix is inmiddels de grootste operator geworden in het exploiteren van datacenters over de hele wereld heen. Bij Equinix hebben we een locatie geopend in hun Enschedese vestiging. Deze vestiging van Equinix ligt vlakbijt vlakbij onze hoofdlocatie InterDC waardoor we eenvoudig meerdere darkfiber verbindingen konden aanleggen.

Het Equinix ENS datacenter is een bijzonder datacenter omdat dit datacenter in een voormalig bankgebouw is gebouwd. Daarbij hebben ze de ondergrondse geldkluis weten om te bouwen naar dataruimte. Daardoor zijn de servers extra veilig opgesteld.

Beveiliging

Het datacenter beschikt over 24/7 bewaking middels camera's en sensoren. Toegang verloopt middels legitimatiecheck en elektronische pas. Het pand is een voormalig bankgebouw geweest. Dat houdt in dat het pand aan alle veilige maatregels voldoet als een bank zoals kogelwerende ruiten, verzwaarde muren, een kluis omgebouwd naar dataruimte en zelfs een atoom kelder.

Het datacenter beschikt over het ISO 27001 security certificaat.


Het Equinix ENS datacenter

(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over een N=1 UPS. De UPS neemt als eerste de stroomvoorziening over bij een storing. Binnen enkele seconde zullen 2 aggregaten met een vermogen van 2700KVA opstarten die de stroomvoorzieningen door zullen zetten.

Het datacenter is volgens de Tier3 standaard ingericht en beschikt over de ISO 9001 kwaliteitscertificaat.


Noodstroom aggregaat

Brandbeveiliging

Equinix beschikt over een aspiratie branddetectie systeem waardoor mogelijke branden extra snel herkend worden. Blussen doen ze middels een gassysteem die de zuurstof gehalte omlaag moet brengen. Dit brengt geen schade aan apparatuur.


Aspiratie branddetectie op de datavloer

Air Conditioning

De temperatuur wordt op de datavloer op 22 graden gehouden. Koeling gaat op basis van N+1, dat houdt in dat er altijd een extra airco klaar staat mocht een andere falen.


Chillers naast het pand

Netwerk

In Equinix beschikken we over ons eigen netwerk. Op deze locatie komt onze 80 gb/s ring binnen en hebben wij de volgende internet verbindingen:

- 10gb/s Centurylink
- 10gb/s Cogent

Bekijk onze netwerkpagina voor meer informatie.

Foto's