Software ontwikkeling


IceHosting ontwikkelt onder de naam Icebyte diverse web-, mobiele- en desktop-applicaties. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in webapplicaties en we zijn dan ook niet onbekend met de volgende 'talen' AJAX, HTML, Javascript, MySQL, PHP, PostgreSQL en XML.
In 2010 hebben wij ontwikkeling van mobiele applicaties toegevoegd aan ons portfolio. We kunnen apps bouwen voor Android, Blackberry, Iphone, Symbian en Windows phone.

Ons ontwikkelteam bestaat uit 4 software engineers met ieder zijn eigen specialisme. Oorspronkelijk is het software ontwikkelen begonnen door de ontwikkeling van ons bestelsysteem die we inmiddels ook beschikbaar hebben gesteld voor andere hosters. Ook kregen we regelmatig verzoekjes van hosting klanten om kleine programmeer taken uit te voeren. (bijv. kleine toevoegingen of aanpassingen doen aan bepaalde web scripts tot aan complete scripts bouwen. Voor meer informatie over onze softwarediensten kunt u onze speciaal ingerichte website bezoeken: www.icebyte.nl of neem contact met ons op.


Onze producten

Hieronder zijn enkele software pakketten te vinden die we op de markt hebben gebracht. Het is ook mogelijk na aanschaf van een pakket ons in te huren voor uw eigen gewenste aanpassingen en uitbreidingen. Indien u interesse heeft in aanschaf van een van onze softwarepakketten kunt u contact met ons opnemen.


Onze producten:

- IceCMS
- Bestel systeem
- ServerStatus
- (more to come)


IceCMS

Voor onze klanten hebben we een op maat gemaakt CMS systeem ontwikkeld. De vraag onstond doordat veel opensource scripts zoals Wordpress en Joomla niet voldeden aan de wensen van de klant. Bovendien hadden beide systemen ook een behoorlijke laadtijd. Onze oplossing was IceCMS ontwikkelen waarmee inmiddels al een aantal klanten mee online houden.
IceCMS is een product die afgenomen kan worden. Meer informatie is op de IceCMS pagina te vinden:

IceCMS 


Bestel systeem 2.75

Het bestel systeem is een geavanceerd online (administratie) systeem voor o.a. webhosters. In dit systeem kan heel eenvoudig de administratie bijgehouden worden. Denk daarbij aan automatisch factureren, aanmaningen en herinneringen verzenden, belastingformulieren en transactiebeheer. Naast het administratiegedeelte biedt het systeem ook een geavanceerd paneel voor de klanten. Zo kunnen klanten realtime hun domeinen of hosting aanvragen / aanmaken via het systeem, of een support ticket in te dienen.
Na 3 jaar in ontwikkeling te zijn geweest heeft het systeem veel handige functies en features gekregen.


Meer informatie over het bestelsysteem is te vinden op de speciaal ingerichte webpagina:

www.bestelpaneel.com

LIVE DEMO

Een demo van het systeem is op onderstaande links te vinden:

www.projecten.icehosting.nl/bestel
www.projecten.icehosting.nl/bestel/bestel1.php
www.projecten.icehosting.nl/bestel/admin 


ServerStatus

Het serverstatus pakket is een handige tool die de uptime bijhoudt van uw servers. Het systeem zal u automatisch via SMS of e-mail op de hoogte brengen wanneer een server offline is. Daarnaast is het mogelijk om meerdere services te monitoren op de server. Van alle meetdata zal het systeem nette statistieken generen.
Naast het meten beschikt de tool over meerdere handige tools die netjes in uw website gehangen kunnen worden.

Laatste versie: geen ( product is nog in ontwikkeling)Maken jullie ook websites?

Ja, wij doen alles op gebied van het web, van het bouwen van een simpele website tot het bouwen van complete webshops. Eén ding dat wij niet doen is het designen (vormgeven) van uw website. Hiervoor hebben we een betrouwbare partner die deze werkzaamheden voor ons uitvoert. Mocht u zelf al een concept hebben (zelf samengesteld of elders ingekocht) dan kunnen we deze wel slicen. Slicen houdt in dat wij uw design/idee voor website kunnen omzetten naar de code voor op het web. Daarnaast kunnen we uw website koppelen aan een webshop, voorraad beheer of zelfs een mobiele app. Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

Contact

Wat kost een mobiele app?

Iedere mobiele app is weer anders. Soms gaat het om weergeven van één enkele pagina tot complexe apps met databases en internet-feed koppelingen. Wij bespreken u eerst met u de wensen van uw app voordat wij een prijsschatting kunnen geven. Er zijn dus geen standaard pakketten.