InterDC

InterDC hebben we samen met InterRacks opgezet en bevindt zich direct naast ons kantoor. Doordat InterDC ons datacenter is hebben we de meeste apparatuur op deze locatie gevestigd. Daarnaast hebben we ook bij Previder en Equinix ruimtes gehuurd om onze diensten geografisch te kunnen spreiden.

InterDC is een regionaal datacenter welke voornamelijk richt op de bedrijven in Oost-Nederland. InterDC kan tevens prima dienen als uitwijk locatie voor Amsterdam. InterDC ligt namelijk 44 meter boven de zeespiegel, terwijl de datacenters in en rond Amsterdam allemaal onder de zeespiegel liggen. Met een totaal capaciteit van 60 racks kan het InterDC totaal 1800 servers huisvesten.


Beveiliging

Het datacenter is beveiligd door HD-Ready (720p) camera's die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera's beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een pas systeem bestaande uit een unieke pas per bezoeker gekoppeld aan een pincode. Deze pincode wordt na aanvraag bezoek per sms naar de bezoeker verzonden. Zo kan een verloren pas niet zomaar gebruikt worden om toegang te verkrijgen.
Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera's zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct alarm slaan. Daarnaast houdt het systeem ook de kritische bedrijfsdelen in de gaten zoals temperatuur in de dataruimte, stroomvoorziening en het brandalarm.
Alle beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd op basis van het ISO 27001 certificaat.Camerabewaking


(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over een UPS systeem van het merk Eaton. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 20 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het zal ongeveer 20 seconden duren voordat deze op toeren is en de stroomvoorziening heeft overgenomen.
Iedere rack beschikt standaard over 2 redundante feeds van 16 ampère.Eaton 93PM N+1 UPS


Brandbeveiliging
In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren . VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadia al kan herkennen en via het building management systeem alarm zal slaan. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers.VESDA brand detectie


Air Conditioning

De temperatuur wordt op de datavloer op 24 graden (± 2°C) gehouden. Het datacenter maakt gebruik van Uniflair airco units. Mocht de gewenste temperatuur bereikt zijn zullen de airco units automatisch terugtoeren zodat ze minimaal stroom verbruiken en toch de juiste temperatuur hanteren.Chillers op het dak
Hieronder volgen een paar foto's:


Router 3
Rack 1
Rack 2
Rack 3
Rack 5
Welkom
Core switches
Elektra aansluiting
Servers

Eigen datacenter

Het datacenter is onderdeel van onze dochteronderneming InterRacks. Dat maakt InterDC ons eigen datacenter. Met de vestiging direct naast ons kantoor kunnen we bovendien ook nog supersnel support verlenen.

Rondleiding?

Wilt u een kijkje nemen in ons datacenter? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Contact

Netwerk

In InterDC beschikken we over ons eigen netwerk. Bekijk onze netwerkpagina voor meer informatie.

Netwerk

Meer informatie

Meer informatie van het InterDC datacenter Enschede is te vinden op de website van InterDC:
www.interdc.nl