InterDC Enschede

InterDC is ons eigen datacenter die we samen met de zusteronderneming InterRacks hebben opgezet. InterDC Enschede bevindt zich direct naast ons kantoor. In InterDC Enschede en Hengelo hebben wij meerdere racks afgenomen en staat hier het meest van ons aparatuur ondergebracht.

InterDC is een regionaal datacenter welke voornamelijk richt op de bedrijven in Twente en Oost-Nederland. InterDC kan tevens prima dienen als uitwijk locatie voor Amsterdam. InterDC ligt namelijk 44 meter boven de zeespiegel, terwijl de datacenters in en rond Amsterdam allemaal onder de zeespiegel liggen. InterDC Enschede is opgegedeeld in 2 datazalen met een totaalcapaciteit van 400m2 en kan in totaal 100 racks huisvesten. Het datacenter beschikt over de certificaten zoals ISO27001, NEN7510 en TIER3.

Beveiliging

Het datacenter is beveiligd door (HD) camera's die zowel binnen als buiten zijn opgehangen. De camera's beschikken over infrarood bewegingssensoren zodat ze ook in het donker kunnen detecteren. Toegang tot het datacenter en de dataruimtes wordt geregeld door een elektronisch identificatiesysteem bestaande uit een per bezoeker een unieke pas. Deze pas is gekoppeld aan een unieke pincode. Wij bieden dus een ‘’Two Way Authentication’’ voor een maximale veiligheid.

Zowel de bewegingssensoren, deuren, lampen en camera's zijn gekoppeld aan een building management systeem. Dit systeem houdt de status dag en nacht in de gaten en zal bij detecteren van een afwijking direct slaan.


Het InterDC Enschede datacenter

(Nood)Stroom

Het datacenter beschikt over een 3-fase N+1 UPS systeem van het merk Eaton. Dit systeem bewaakt continue de stroomvoorziening van dataruimte. Mocht er een stroomstoring optreden kunnen de servers gedurende 10 minuten gevoed worden door het UPS systeem. Bij de stroomstoring zal direct automatisch het noodaggregaat gestart worden. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat deze op toeren is en de complete stroomvoorziening heeft overgenomen.

Iedere rack beschikt standaard over 2 verschillende voedingen van 16 ampère (No-break).


Himoinsa Iveco Stamford noodstroomgenerator

Brandbeveiliging

In de dataruimte wordt gebruik gemaakt van moderne VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) laser detectoren. VESDA is een systeem die brand in het vroegste stadium al kan herkennen en slaat, via het building management systeem, alarm. In de ruimtes buiten de dataruimte hangen CO2 blussers en rookmelders.


VESDA brand detectie

Air Conditioning

De temperatuur wordt op de datavloer op 24 graden (± 2°C) gehouden. Het datacenter maakt gebruik van meerdere Uniflair airco units. Mocht de gewenste temperatuur bereikt zijn zullen de airco units automatisch terugtoeren zodat ze minimaal stroom verbruiken en toch de juiste temperatuur hanteren.


Chillers op het dak

Eigen datacenter

In InterDC beschikken we over ons eigen netwerk. Op deze locatie komt onze 80 gb/s ring binnen en hebben wij de volgende internet verbindingen:

- 1gb/s Brightaccess
- 1gb/s NDIX

Bekijk onze netwerkpagina voor meer informatie.

Foto's