nieuwsbericht

Racks geplaatst

zaterdag 16 december 2006

Vandaag hebben wij, de op donderdag eerder ontvangen racks, geplaatst op onze afgenomen footprints. Naast het plaatsen van deze racks hebben wij ook de eerste tien servers verhuisd en opgehangen. Helaas is het netwerk nog niet gereed voor gebruik van internet, en zullen de servers nog een week moeten wachten voordat ze online gaan. Deze servers zijn gelukkig nieuw of waren vooraad op oude locatie redbus. Er liggen geen site's plat ed. Meer foto's en informatie is hier te vinden op: www.fotos.ice...

nieuwsbericht

Internetlijnen zijn gelegd

zaterdag 16 december 2006

Vandaag kregen wij te horen dat de internet lijnen in het datacenter gelegd zijn, en klaar voor gebruik zijn. Wij gaan in aankomende week onze netwerk matriaal ophangen en ervoor zorgen dat dan internet toegankelijk is.  

nieuwsbericht

AS nummer is binnen

vrijdag 15 december 2006

Naast onze eerdere melding van de ip adressen vanochtend, is ook het AS nummer aanvraag goedgekeurd. Dit nummer is nodig om ons netwerk te registreren in het bekende internet wolkje. Zonder AS nummer is het bijna onmogelijk om te kunnen peeren of verkeer bij transits af te nemen. Het is momenteel wachten op de internet lijnen in het datacenter zelf. Deze moeten namelijk getrokken worden van de meet-me-room naar onze racks. Naar verwachting zullen deze lijnen dinsdag gereed zijn.

nieuwsbericht

Ip range aanvraag goedgekeurd

vrijdag 15 december 2006

De aanvraag die we begin deze week hebben ingedient bij ripe over de ip adressen is goedgekeurd. Dit houd in dat we vandaag/maandag de ip adressen zullen bekend maken naar de colo/dedicated klanten toe. Ook de hosting klanten zullen over de shared server ip adressen geinformeerd worden. Momenteel staat alleen het AS nummer in aanvraag. Op de internetlijnen in datacenter na, zijn wij klaar voor de verhuizing. We lopen een week voor op de planning, dus alles ziet er zonnig uit. De nieuwe range is:...

nieuwsbericht

Racks aangekomen op Globalswitch

donderdag 14 december 2006

Vandaag zijn de bestelde racks aangekomen bij het datacenter Globalswitch. Wij zullen deze in komende dagen gaan instaleren op de ruimte die we afnemen bij globalswitch. Verder zal tegen die tijd ook een verslag volgen. We hopen ook op diezelfde dag al gebruik te kunnen maken van internet. Maar dit is afhankelijk of de internetlijnen er al liggen.

nieuwsbericht

BGP Training NL-ix

woensdag 13 december 2006

Vandaag werd vanuit de nl-ix organisatie een training/cursus georganiseerd. In deze training/cursus werden de routering protocols besproken. Ook kwam het belangrijkste protocol BGP aan bod. In de middag is er ook getraint met een klein exchange point met verschillende routers. Bij deze training/cursus is een van onze medewerkers aanwezig geweest. Hierdoor kunnen we direct iemand inschakelen bij routering problemen, ipv een tussenpartij raadplegen.

nieuwsbericht

IP adressen aangevraagd

maandag 11 december 2006

Vandaag is onze ripe aanvraag voor de benodige ip adressen verzonden. We hopen binnen 2 weken deze ip adressen te kunnen gaan gebruiken.

nieuwsbericht

NL-ix

maandag 11 december 2006

Vandaag zijn wij lid geworden bij de NL-ix. Dit is naast ams-ix een van de grootste nederlandse knoopunten als het om internet gaat. Ook is onze naam op de nl-ix site terug te vinden: www.nl-ix.nl/members.php

nieuwsbericht

Footprints opgeleverd globalswitch

vrijdag 08 december 2006

Vandaag hebben wij de locatie van onze footprints binnen gekregen. Wij zullen, na planning, op 15 december de racks plaatsen.Tevens hopen wij ook op deze dag de internet lijnen te hebben aangelegd.

nieuwsbericht

Racks besteld

woensdag 06 december 2006

Na lang zoeken en offertes aanvragen hebben we 4 racks aangeschaft. Deze racks zijn 42 u hoog, 1 meter diep en 60 cm breed. Verder zijn ze voorzien van geperforeerde deuren. De kleur die wij gekozen hebben is zwart. Zie onderstaande foto om een beeld te krijgen.

nieuwsbericht

Globalswitch rondleiding

vrijdag 01 december 2006

Vrijdag 1 december hebben wij een bezoek gebracht aan het globalswitch datacenter. Dit is het 6e datacenter die wij afgelopen periode hebben bezocht. Bij binnenkomst viel ons de goede beveiliging op. Overal camera’s, infrarood detectoren, en andere sensors. Verder was het een zeer groot pand, 38.000 m2, een 10 x redbus. Naast alle standaard snufjes zoals redundant airco, redundant generatoren (gebasseerd op n+1 princiepe), vestigde het datacenter ook de 2 belangrijkste nederlandse knoopp...

nieuwsbericht

Verhuizing IceHosting

vrijdag 01 december 2006

Zoals te lezen viel in de mailing van begin december, gaat icehosting verhuizen. We hebben een speciale pagina opgezet waar het laatste nieuws te volgen valt. Wij raden u ook aan deze pagina regelmatig te bezoeken, zodat u op de hoogte bent. Uiteraard zal er nog een mailing komen wanneer de verhuizing weldegelijk wordt ingezet. De link: www.icehosting.nl/verhuizing.    

nieuwsbericht

Realtime domeinregistratie

dinsdag 07 november 2006

Zoals sommige al gezien hebben, is sinds een week het realtime domein registratie paneel online. Wij kunnen u mededelen dat alle tests zijn geslaagd en dat vanaf vandaag alle resellers hun activatie per mail kunnen aanvragen. Naast de realtime registreren is de tijd van een normale registratie aanzienlijk verlaagd. Gemiddeld is een domein binnen 3 uur geregistreerd.

nieuwsbericht

Ups in gebruik genomen

woensdag 18 oktober 2006

Na de stroomstoring van redbus hebben we bepaald om een ups op te hangen. Op de ups wordt onze hoofdswitches en de icehostinghoofdserver aangesloten. Zodat tot 30 min lang na een stroomstoring de ups zorgt dat deze online blijven.

nieuwsbericht

Icehosting 2 jaar

zondag 01 oktober 2006

Vandaag bestaat IceHosting officeel alweer 2 jaar. We zijn op goede pad, en hopen nog flink door te groeien in de toekomst (uitbreidingsplannen liggen er al). Om een mooie terugblik te geven van de afgelopen jaren, staan hieronder alle logo's die we door de jaren heen hebben gebruikt.   

nieuwsbericht

Stroomstoring Redbus

vrijdag 29 september 2006

Woensdag 27 september is er van 16:00 tot 16:20 een stroomstoring geweest in het datacenter Redbus. Dit zorgde ervoor dat alle servers gedurende die periode niet bereikbaar zijn, en allemaal opnieuw gereboot zijn. 'S avonds begaf een switch zijn werk  na aanleiding van een stroomstoring in rack1.Gelukkig was dit probleem snel opgelost en bleef downtime minimaal. Echter heeft het ons een boel werk gekost in het online brengen van alle servers. Voor meer info zie:http://www.webwereld.nl/......