nieuwsbericht

Verhuizing voltooid!

donderdag 28 december 2006

Na lang werken hebben we in de avond van 28 december de verhuizing voltooid. De eerste site's zijn inmiddels weer online. Naar verwachting zullen de overige site binnen 24 uur online komen (ns change). Wanneer u gebruikt maakt van uw eigen nameservers, raden wij u aan zo spoedig mogelijk naar ons uw nameservers te mailen, zodat wij deze kunnen omzetten (alleen als dit domein bij ons is ondergebracht). Het icehostingteam is beschikbaar voor vragen over de verhuizing en ook bereid een hand mee te...

nieuwsbericht

Alle voorbereidingen zijn klaar voor verhuizing

zaterdag 23 december 2006

Wij zijn helemaal klaar voor de verhuizing. De racks zijn geplaatst, de internetlijnen zijn aangelegd en aangesloten, het netwerk is online en de ip adressen zijn bekend. De verhuizing zal op woensdag 27 december plaatsvinden. De planning ziet er zo uit:20:00 Servers afsluiten.20:15 Beginnen met servers afkoppelen en klaarmaken voor transport.22:00 Transport naar Globalswitch.22:15 Uitladen bij globalswitch.23:00 De eerste servers zullen vanaf dit tijdstip online weer verschijnen.11:00 Tegen dez...

nieuwsbericht

Netwerk online & kabels getrokken

vrijdag 22 december 2006

Na lang configureren aan de routering table is internet online gebracht. Tegenlijkertijd hebben we een server opgehangen waar straks de spoed accounts heen kunnen. Ook zijn de kabels van de routers naar de andere racks getrokken waar straks de switches komen te hangen. Alles is klaar voor de verhuizing. Voor de mensen die een ping of traceroute willen uitvoeren, kunnen dit ip gebruiken: 195.22.100.21. Verder wensen wij iedereen een goede kerst.

nieuwsbericht

Racks geplaatst

zaterdag 16 december 2006

Vandaag hebben wij, de op donderdag eerder ontvangen racks, geplaatst op onze afgenomen footprints. Naast het plaatsen van deze racks hebben wij ook de eerste tien servers verhuisd en opgehangen. Helaas is het netwerk nog niet gereed voor gebruik van internet, en zullen de servers nog een week moeten wachten voordat ze online gaan. Deze servers zijn gelukkig nieuw of waren vooraad op oude locatie redbus. Er liggen geen site's plat ed. Meer foto's en informatie is hier te vinden op: www.f...

nieuwsbericht

Internetlijnen zijn gelegd

zaterdag 16 december 2006

Vandaag kregen wij te horen dat de internet lijnen in het datacenter gelegd zijn, en klaar voor gebruik zijn. Wij gaan in aankomende week onze netwerk matriaal ophangen en ervoor zorgen dat dan internet toegankelijk is.  

nieuwsbericht

AS nummer is binnen

vrijdag 15 december 2006

Naast onze eerdere melding van de ip adressen vanochtend, is ook het AS nummer aanvraag goedgekeurd. Dit nummer is nodig om ons netwerk te registreren in het bekende internet wolkje. Zonder AS nummer is het bijna onmogelijk om te kunnen peeren of verkeer bij transits af te nemen. Het is momenteel wachten op de internet lijnen in het datacenter zelf. Deze moeten namelijk getrokken worden van de meet-me-room naar onze racks. Naar verwachting zullen deze lijnen dinsdag gereed zijn.

nieuwsbericht

Ip range aanvraag goedgekeurd

vrijdag 15 december 2006

De aanvraag die we begin deze week hebben ingedient bij ripe over de ip adressen is goedgekeurd. Dit houd in dat we vandaag/maandag de ip adressen zullen bekend maken naar de colo/dedicated klanten toe. Ook de hosting klanten zullen over de shared server ip adressen geinformeerd worden. Momenteel staat alleen het AS nummer in aanvraag. Op de internetlijnen in datacenter na, zijn wij klaar voor de verhuizing. We lopen een week voor op de planning, dus alles ziet er zonnig uit. De nieuwe range is:...

nieuwsbericht

Racks aangekomen op Globalswitch

donderdag 14 december 2006

Vandaag zijn de bestelde racks aangekomen bij het datacenter Globalswitch. Wij zullen deze in komende dagen gaan instaleren op de ruimte die we afnemen bij globalswitch. Verder zal tegen die tijd ook een verslag volgen. We hopen ook op diezelfde dag al gebruik te kunnen maken van internet. Maar dit is afhankelijk of de internetlijnen er al liggen.

nieuwsbericht

BGP Training NL-ix

woensdag 13 december 2006

Vandaag werd vanuit de nl-ix organisatie een training/cursus georganiseerd. In deze training/cursus werden de routering protocols besproken. Ook kwam het belangrijkste protocol BGP aan bod. In de middag is er ook getraint met een klein exchange point met verschillende routers. Bij deze training/cursus is een van onze medewerkers aanwezig geweest. Hierdoor kunnen we direct iemand inschakelen bij routering problemen, ipv een tussenpartij raadplegen.

nieuwsbericht

IP adressen aangevraagd

maandag 11 december 2006

Vandaag is onze ripe aanvraag voor de benodige ip adressen verzonden. We hopen binnen 2 weken deze ip adressen te kunnen gaan gebruiken.

nieuwsbericht

NL-ix

maandag 11 december 2006

Vandaag zijn wij lid geworden bij de NL-ix. Dit is naast ams-ix een van de grootste nederlandse knoopunten als het om internet gaat. Ook is onze naam op de nl-ix site terug te vinden: www.nl-ix.nl/members.php

nieuwsbericht

Footprints opgeleverd globalswitch

vrijdag 08 december 2006

Vandaag hebben wij de locatie van onze footprints binnen gekregen. Wij zullen, na planning, op 15 december de racks plaatsen.Tevens hopen wij ook op deze dag de internet lijnen te hebben aangelegd.

nieuwsbericht

Racks besteld

woensdag 06 december 2006

Na lang zoeken en offertes aanvragen hebben we 4 racks aangeschaft. Deze racks zijn 42 u hoog, 1 meter diep en 60 cm breed. Verder zijn ze voorzien van geperforeerde deuren. De kleur die wij gekozen hebben is zwart. Zie onderstaande foto om een beeld te krijgen.

nieuwsbericht

Globalswitch rondleiding

vrijdag 01 december 2006

Vrijdag 1 december hebben wij een bezoek gebracht aan het globalswitch datacenter. Dit is het 6e datacenter die wij afgelopen periode hebben bezocht. Bij binnenkomst viel ons de goede beveiliging op. Overal camera’s, infrarood detectoren, en andere sensors. Verder was het een zeer groot pand, 38.000 m2, een 10 x redbus. Naast alle standaard snufjes zoals redundant airco, redundant generatoren (gebasseerd op n+1 princiepe), vestigde het datacenter ook de 2 belangrijkste nederlandse knoopp...

nieuwsbericht

Verhuizing IceHosting

vrijdag 01 december 2006

Zoals te lezen viel in de mailing van begin december, gaat icehosting verhuizen. We hebben een speciale pagina opgezet waar het laatste nieuws te volgen valt. Wij raden u ook aan deze pagina regelmatig te bezoeken, zodat u op de hoogte bent. Uiteraard zal er nog een mailing komen wanneer de verhuizing weldegelijk wordt ingezet. De link: www.icehosting.nl/verhuizing.    

nieuwsbericht

Realtime domeinregistratie

dinsdag 07 november 2006

Zoals sommige al gezien hebben, is sinds een week het realtime domein registratie paneel online. Wij kunnen u mededelen dat alle tests zijn geslaagd en dat vanaf vandaag alle resellers hun activatie per mail kunnen aanvragen. Naast de realtime registreren is de tijd van een normale registratie aanzienlijk verlaagd. Gemiddeld is een domein binnen 3 uur geregistreerd.