Nieuwsberichten

IceHosting is deze week begonnen met de voorbereidingen voor de ondersteuning van IPv6. De uitrol van IPv6 is nodig doordat de huidige ip adressen (internet adressen) bijna opraken. Verwacht wordt dat in 2011 alle ip adressen vergeven zijn.
Om het ip probleem op te lossen is er een nieuw internet adressering systeem bedacht, genaamd IPv6. Een IPv6 bestaat uit een veel langer adres gedeelte, waarmee miljarden IP adressen per m2 aardoppervlak mogelijk zijn.
Om voor te lopen op deze ontwikkeling, zijn we begonnen met het implementeren van het nieuwe ip protocol. Zo hebben we nieuwe IPv6 routers besteld, IPv6 ip adressen aangevraagd en zijn we aan het testen hoe de software met ipv6 omgaat.
We hopen eind september de eerste website's online te brengen op het IPv6 protocol.




Nieuwe dienst Vps
maandag 18 mei 2009

IceHosting introduceert vanaf vandaag de nieuwe dienst Vps. Vps staat voor virtuele prive server en komt bijna overeen met een eigen dedicated server. Echter staat een Vps server samen met enkele andere VPS servers samen op 1 grote fysieke server. De software op deze fysieke server zorgt er voor dat het net lijkt dat ieder VPS pakket een compleet onafhankelijke server is.
Doordat er meerdere virtuele servers op 1 fysieke server gehost kunnen worden, zijn de kosten per virtuele server erg laag. De prijzen van onze vps pakketten beginnen vanaf 20 euro per maand.
Meer informatie over onze Vps dienst is op de Vps pagina te vinden.



NL-ix onderhoud 6 mei
dinsdag 21 april 2009

NL-ix heeft aangekondigd op 6 mei onderhoud uit te voeren aan hun routers te Globalswitch. Het onderhoud zal snachts plaatsvinden van 02:00 tot 06:00.
Door dit onderhoud kan het mogelijk zijn dat bepaalde internetlijnen die gebruik maken van deze route tijdelijk offline gaan. Het gaat hierbij om de verbinding naar alle NL-IX peers, Openpeering en Jointtransit. We verwachten dat de overige internet lijnen keurig het verkeer zullen overnemen en dat er geen downtime zal plaatsvinden.




Nieuwe IBAN en BIC nummers
maandag 19 januari 2009

Buitenlandse klanten opgelet!
Postbank gaat langzaam over in ING. Daardoor zijn de IBAN en BIC nummers veranderd. Wij raden alle buitenlandse klanten aan onze IBAN en  BIC nummers te updaten in hun administratie. Deze wijziging is niet van toepassing voor Nederlandse klanten. De oude nummers zullen nog tot eind 2011 in gebruik blijven.

IBAN: NL92 INGB 0005251690
BIC: INGBNL2A



Onderhoud rack2
vrijdag 16 januari 2009

Vandaag zullen we onderhoud uitvoeren in rack 2. Doordat we ook een apc switch vervangen, kan het voortkomen dat enkele server enkele minuten offline zijn. Wij zullen wel ervoor zorgen dat deze servers netjes afgesloten worden voordat ze omgeprikt worden op de nieuwe apc.
In rack 2 staan enkel dedicated servers, de shared diensten zullen niks van het onderhoud merken.




Roundcube lek
maandag 12 januari 2009

Via deze weg willen wij onze klanten waarschuwen voor een lek in het webmail script roundcube. Via deze lek kunnen hackers shell toegang krijgen op de server, en een boel "vreemde"programma's installeren en uitvoeren. Wij raden dan ook aan zo snel mogelijk te upgraden naar de nieuwste versie (0.2).
Op dit moment kunnen we zien dat een aantal systemen in ons netwerk geinfecteerd zijn. We zullen deze server eigenaren snel op de hoogte brengen en hulp bieden bij het updaten van roundcube en verwijderen van de infectie.
De shared servers hebben gelukkig niet deze infectie opgelopen en zijn inmiddels voorzien van de nieuwe update.




Stroomstoring 17 nov 08
dinsdag 18 november 2008

Door een defecte server die kortsluiting veroorzaakte, zijn op maandag 17 nov 08 om 11:10 enkele servers gedurende een uur onbereikbaar geweest.(Rack3, servers op stroomfeed A) Onze medewerker was snel ter plaatse en kon snel de defecte server van het stroomnet halen zodat de stroomtoevoer hersteld kon worden.
Echter bleek deze defecte server onze eigen webserver te zijn. Hierdoor was onze supportafdeling die middag elektronisch niet bereikbaar. Eind van de middag was onze website (en supportafdeling) weer hersteld.



Eu domeinen in prijs gedaald
dinsdag 11 november 2008

IceHosting heeft per vandaag de prijzen verlaagd voor nieuwe EU domeinregistratie. De prijs is van 19 euro per jaar naar 17,50 euro per jaar gegaan.
Dit heeft te maken doordat we vanaf vandaag ook de EU en BE domeinen automatisch kunnen verwerken in ons systeem. Tot op heden werden deze nog met de hand verwerkt. Door deze wijziging kunnen  we in de toekomst ervoor zorgen dat uw domein bijna direct  online is na bestelling!





Nikhef stroomstoring
maandag 27 oktober 2008

Nikhef is in Nederland een van de grootste datacenters waar veel in internet knooppunten zich bevinden. Doordat Nikhef momenteel een stroomstoring heeft zijn een aantal van onze internetlijnen beperkt en of offline:
- Abovenet is via 1 enkele lijn bereikbaar (ipv 2 lijnen)
- Jointtransit is offline
- Openpeering is offline
- NL-ix is deels offline

Gelukkig neemt de 2e lijn van Abovenet samen met Fiberring momenteel al het verkeer moeiteloos over.
Alles is gewoon keurig bereikbaar, echter is kan het zijn dat uw website iets langer moet laden dan normaal. (Dit omdat het internet verkeer via een omweg bij ons moet komen). Voor meer informatie zie de link belasting op onze noc website.

Update 23:30
: Nikhef heeft weer stroom, alle internetlijnen zijn weer operationeel



IceHosting 4 jaar
woensdag 01 oktober 2008

Het is weer zover, vandaag is IceHosting weer een jaartje ouder geworden. Vier jaar geleden was het allemaal begonnen met een enkele webserver, ondergebracht in het shuberg-philis datacenter.
Door de jaren heen zijn we 3 maal van datacenter veranderd, wegens de snelle groei die we meemaakte. We zijn dan ook van die enkele server tot momenteel 68 servers gegroeid. En de groei is nog niet tot een eind gekomen. Binnenkort zullen we namelijk onze 69e server online plaatsen die de nieuwe dienst VPS zal hosten. Ook is server nummer 70 onderweg met als doel "dedicated server".
We zien dan ook, ondanks de "ice" in IceHosting, de toekomst zonnig in.




 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.