Nieuwsberichten

Afgelopen jaar zijn we begonnen onze onderneming klaar te maken voor de ISO27001 en NEN7510 certificering. Deze standaarden leggen alles vast op gebied van informatiebeveiliging. Dat houdt in veiligheid, integriteit en continuïteit van uw data! Op die manier bent u verzekerd dat uw data altijd veilig opgeslagen is, altijd beschikbaar zal zijn en u de volle controle heeft wie bij uw data kan. Jaar in jaar uit! En dat is natuurlijk erg fijn!

 

De certificering wordt gedaan door een externe partij middels audits (controle). Inmiddels hebben we 2 controles gehad en alles ziet er goed uit. Daarmee zal het niet lang meer duren voordat wij het certificaat in ontvangst mogen nemen. Vanaf dat moment zijn onze diensten gecertificeerd aan deze 2 standaarden.
 Klanten Xuna overgenomen
maandag 18 december 2017

Icehosting neemt per 1-1-2018 de klanten van Xuna over. Xuna is een hostingbedrijf die al sinds 2007 fantastische hosting diensten aanbied. Wij hebben voor Xuna vanaf het begin altijd de servers mogen leveren en onderhouden. Vandaar dat het maar een kleine stap voor ons was om het klantenbestand over te nemen. Alle Xuna servers waren namelijk al bij ons in beheer.

 

De Xuna klanten zullen in de komende 24 uur een welkomstmail ontvangen waarin we beschrijven wie wij zijn en wat we doen. Alle diensten van Xuna blijven we gewoon zo voortzetten zoals u gewend bent.

 IceHosting 13 jaar!
zondag 01 oktober 2017

Hiep hiep hoera! Al 13 jaar is IceHosting het beste en leukste adres voor al jouw hosting zaken, websites en andere cloud-diensten!

Afgelopen jaar was weer een goed jaar met focus op uitbreiding van ons VPS platform, een 40gbit netwerk en hard bezig met de ISO27001 certificering van onze diensten!

 Waar we in 2013 nog schreven over dat een 12core systeem met 48GB ram de snelste server was op dat moment in ons bezit hebben we vandaag wel een heel high end systeem in gebruik genomen:

 

20 cores 2,8Ghz (E5-2680)
256GB ram
120GB Intel SSD (boot)
4x10 GBit/sec netwerk

 

Deze server zal ons VPS cluster gaan versterken

 VPS met TwinDC mogelijkheid
dinsdag 11 juli 2017

Onze VPS dienst gaan Twin datacenter! Bij Previder in Hengelo zijn we bezig onze 2e locatie op te bouwen om VPS diensten aan te kunnen bieden vanuit 2 verschillende datacenters. De opstelling bestaat momenteel uit een 2 servers met ieder 12 cores, 96 gb ram voor rekenkracht en daaronder een 4TB SSD storage node. De twinDC setup voor VPS heeft een kleine meerprijs. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

 Opheffing postbus
woensdag 21 december 2016

Helaas zal onze postbus 164 in Haaksbergen stoppen per 1 maart 2017. Mocht u dit adres nog als postadres van ons in uw administratie hebben staan graag deze updaten naar Josinkstraat 28, 7547AB Enschede.
De reden dat we onze postbus wegdoen is dat voor een ICT onderneming er te weinig "ouderwetse" post binnenkomt.Sinds kort hebben we een nieuwe backupserver met 24TB opslag in gebruik genomen. Bijzonder aan de backupserver is dat deze buiten ons eigen datacenter staat. Middels een eigen 10gbit/sec koppeling kunnen we razendsnel backups maken. Op die manier hebben we uw data geografisch gescheiden opgeslagen. Bestaande backup gebruikers zijn de afgelopen dagen gemigreerd naar deze nieuwe server.

 Cloud storage
vrijdag 25 maart 2016

De online data opslag groeit maar door en door. Vooral i.c.m. met virtuele servers. Daarom kunnen we per vandaag gebruik gaan maken van onze nieuwe Ceph storage platform. Dit platform is opgebouwd uit 192TB opslag verdeeld over 4 fysieke servers. Iedere server beschikt over 12 disks, 2x10gbit/sec netwerk en 2 supersnelle 240GB Samsung Enterprise SSD's voor caching. Met de SSD caching lijken de HDD's bijna net zo snel als SSD's.
Met dit nieuwe platform is onze opslag sterk verbeterd en bovendien nu helemaal redundant. Met Ceph mag rustig 2/3 van de storage nodes defect raken en de data is nog steeds beschikbaar!

Meer informatie over ons platform is op VPS cloud platform pagina te vinden.

 Icehosting op de beurs
vrijdag 20 november 2015

Om IceHosting bekender te maken onder de ondermers uit Twente stonden we afgelopen dagen op de Business Meets Twente.
Voor de kleine ondernemers vertelde we hoe belangrijk het is om een eigen website online te hebben of eenvoudig te maken is middels IceCMS. Voor de grotere organisaties konden we vertellen wat ICT virtualisatie in de cloud allemaal kan doen en hoe belangrijk het actief beheren van de ict omgeving is.
Ook benieuwd wat IceHosting voor uw organisatie kan doen? Neem contact op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 IceHosting 11 jaar!
donderdag 01 oktober 2015

IceHosting is vandaag 11 geworden!
We hebben weer een fantastisch jaar achter de boeg. We hebben diverse software producten gelanceerd zoals IceCMS (waarmee websites beheren wel heel makkelijk wordt) en een DNS/Mailbackup paneel voor de colocatie klanten. Ook hebben we een grote server-verhuizing achter de rug waarmee alle servers vlakbij ons kantoor staan en hebben we 10gbit aan ons vps platform toegevoegd.
In het nieuwe jaar zullen we gaan focussen op verdere uitbreiding van ons VPS platform, datacenter en software tooling. 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.