Nieuwsberichten

Eindelijk is de statuspagina weer compleet ingericht. Na de verhuizing hadden we niet veel tijd om de pagina opnieuw in te richten, maar gelukkig zijn alle gegevens weer helemaal bijgewerkt. Tevens hebben we het webcam gedeelte van onze site gehaald, dit omdat Globalswitch niet toestaat deze beelden te publiceren.


Zoals u als Icehosting klant al waarschijnlijk is opgevallen zijn we de laatste maanden vrij actief bezig met het domeinadministratie gebeuren. Vanaf vandaag hebben we een heel handige functie toegevoegd waarmee we u automatisch op de hoogte houden wanneer uw domein verloopt of verlengd wordt. Ook kunnen we melden dat alle "bugs" uit het systeem zijn gehaald. Nieuwe uplink: fiberring
woensdag 14 maart 2007

Binnenkort krijgt Icehosting een nieuwe internet uplink erbij. We beschikken momenteel  over 3 uplinks, en dit zal de 4e uplink worden. De 4e uplink is een uplink naar FiberRing. FiberRing bestaat onder andere uit de volgende cariers:

          - TeliaSonera
          - AboveNet
          - TeleGlobe
          - Interoute
          - KPN Eurorings

Hiermee verkrijgen we snellere routes in zowel europa als verenigde staten. Nederlands verkeer zal ongewijzigd blijven. Echter bij uitval zal fiberring een deel van dat verkeer opvangen.
Spoedonderhoud rack 2 & 3
vrijdag 26 januari 2007

Door de eerdere stroomstoring die betrekking had op rack 2 - feed1 zijn wij genoodzaakt 27 januari spoedonderhoud te verichten. Hierbij kan het mogelijk zijn dat uw server enkele minuten niet bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak. Tevens zullen wij onze nieuwe APC 7952 ophangen in rack3.
Verhuizing voltooid
vrijdag 05 januari 2007

De verhuizing van 27 december is geslaagd. Alle servers draaien weer vollop in het nieuwe datacenter. Wilt u de verhuizing rustig nalezen, kunt u de informatie terugvinden op www.icehosting.nl/verhuizing. Mochten er nog vragen zijn, beantwoorden wij deze maar al te graag.
 


 Ten eerste aan iedereen de beste wensen voor het nieuwejaar.
De klanten van server6 moeten hun dns management controleren of het mail record er tussen staat. Dit bleek bij enkele steekproeven te ontbreken. Het betreft hier een A mail record. Wanneer deze ontreekt kan je onderaan de dns management pagina dit record toevoegen bij de eerste rij. In het eerste vakje type je in "mail' ten tweede staat er "A" en in het tweede vlakje vul je het ip adress in wat je in de bovenstaande dns zone het meeste ziet staan (bijv bij www). Uiteraard zonder aanhalingstekens invullen. Ook hebben we van 2 klanten te horen gekregen dat hun database niet meer werkte, dit valt op te lossen door de wachtwoorden te controleren en eventueel te wijzigen.Server6 wordt Server51
zaterdag 30 december 2006

Zoals de meeste klanten begrepen hebben heeft server6 een lichte softwarematische crash opgelopen. Wij zijn druk bezig geweest alle accounts te migeren naar server51. Dit is inmiddels geslaagd en vanaf vandaag zijn de eerste domeinen al online verschenen. Het nieuwe ip van server6 klanten is 195.22.100.25. Verder vragen wij iedereen die eigen nameservers draait, zo spoedig met ons contact op te nemen. Zodat deze nameservers gewijzigd kunnen worden, en alles wat op deze nameservers staan ook online gaan.
Ik weet niet of sommige klanten nog de crash van bijna 2 jaar geleden kunnen herinneren van server6? Hier hadden wij nog geen backupinfrastructuur, die deze keer goed te pas kwam, en zijn er uiteindelijk geen gegevens verloren geraakt.Verhuizing voltooid!
donderdag 28 december 2006

Na lang werken hebben we in de avond van 28 december de verhuizing voltooid. De eerste site's zijn inmiddels weer online. Naar verwachting zullen de overige site binnen 24 uur online komen (ns change). Wanneer u gebruikt maakt van uw eigen nameservers, raden wij u aan zo spoedig mogelijk naar ons uw nameservers te mailen, zodat wij deze kunnen omzetten (alleen als dit domein bij ons is ondergebracht). Het icehostingteam is beschikbaar voor vragen over de verhuizing en ook bereid een hand mee te helpen. Maar houd rekening mee dat we nonstop meer dan 24 uur achter elkaar hebben gewerkt en wat minder actief zijn. We hebben ook uiteindelijk de verhuizing voltooid met 7 man, en dat was nog te weinig, de gewenste planning liep met een 10 uur uit.Wij zijn helemaal klaar voor de verhuizing. De racks zijn geplaatst, de internetlijnen zijn aangelegd en aangesloten, het netwerk is online en de ip adressen zijn bekend. De verhuizing zal op woensdag 27 december plaatsvinden. De planning ziet er zo uit:


20:00
Servers afsluiten.
20:15 Beginnen met servers afkoppelen en klaarmaken voor transport.
22:00 Transport naar Globalswitch.
22:15 Uitladen bij globalswitch.
23:00 De eerste servers zullen vanaf dit tijdstip online weer verschijnen.
11:00 Tegen deze tijd hopen we klaar te zijn met de verhuizing.Netwerk online & kabels getrokken
vrijdag 22 december 2006

Na lang configureren aan de routering table is internet online gebracht. Tegenlijkertijd hebben we een server opgehangen waar straks de spoed accounts heen kunnen. Ook zijn de kabels van de routers naar de andere racks getrokken waar straks de switches komen te hangen. Alles is klaar voor de verhuizing. Voor de mensen die een ping of traceroute willen uitvoeren, kunnen dit ip gebruiken: 195.22.100.21.
Verder wensen wij iedereen een goede kerst. 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.