Nieuwsberichten

Stroomstoring 17 nov 08
dinsdag 18 november 2008

Door een defecte server die kortsluiting veroorzaakte, zijn op maandag 17 nov 08 om 11:10 enkele servers gedurende een uur onbereikbaar geweest.(Rack3, servers op stroomfeed A) Onze medewerker was snel ter plaatse en kon snel de defecte server van het stroomnet halen zodat de stroomtoevoer hersteld kon worden.
Echter bleek deze defecte server onze eigen webserver te zijn. Hierdoor was onze supportafdeling die middag elektronisch niet bereikbaar. Eind van de middag was onze website (en supportafdeling) weer hersteld.Eu domeinen in prijs gedaald
dinsdag 11 november 2008

IceHosting heeft per vandaag de prijzen verlaagd voor nieuwe EU domeinregistratie. De prijs is van 19 euro per jaar naar 17,50 euro per jaar gegaan.
Dit heeft te maken doordat we vanaf vandaag ook de EU en BE domeinen automatisch kunnen verwerken in ons systeem. Tot op heden werden deze nog met de hand verwerkt. Door deze wijziging kunnen  we in de toekomst ervoor zorgen dat uw domein bijna direct  online is na bestelling!

Nikhef stroomstoring
maandag 27 oktober 2008

Nikhef is in Nederland een van de grootste datacenters waar veel in internet knooppunten zich bevinden. Doordat Nikhef momenteel een stroomstoring heeft zijn een aantal van onze internetlijnen beperkt en of offline:
- Abovenet is via 1 enkele lijn bereikbaar (ipv 2 lijnen)
- Jointtransit is offline
- Openpeering is offline
- NL-ix is deels offline

Gelukkig neemt de 2e lijn van Abovenet samen met Fiberring momenteel al het verkeer moeiteloos over.
Alles is gewoon keurig bereikbaar, echter is kan het zijn dat uw website iets langer moet laden dan normaal. (Dit omdat het internet verkeer via een omweg bij ons moet komen). Voor meer informatie zie de link belasting op onze noc website.

Update 23:30
: Nikhef heeft weer stroom, alle internetlijnen zijn weer operationeelIceHosting 4 jaar
woensdag 01 oktober 2008

Het is weer zover, vandaag is IceHosting weer een jaartje ouder geworden. Vier jaar geleden was het allemaal begonnen met een enkele webserver, ondergebracht in het shuberg-philis datacenter.
Door de jaren heen zijn we 3 maal van datacenter veranderd, wegens de snelle groei die we meemaakte. We zijn dan ook van die enkele server tot momenteel 68 servers gegroeid. En de groei is nog niet tot een eind gekomen. Binnenkort zullen we namelijk onze 69e server online plaatsen die de nieuwe dienst VPS zal hosten. Ook is server nummer 70 onderweg met als doel "dedicated server".
We zien dan ook, ondanks de "ice" in IceHosting, de toekomst zonnig in.
.me domeinen
zondag 10 augustus 2008

Sinds vandaag is het ook mogelijk om de nieuwe extensie .me te registreren. Een registratie kost 25 euro incl Btw per jaar. Let wel op dat de minimale registratie periode 2 jaar is!
Voor sommige websites, waaronder bijvoorbeeld een webshop, is het erg van belang dat de informatie wat verstuurd wordt tussen de bezoeker en de website beveiligd is. Daarvoor is het encryptie protocol SSL ontwikkeld. Echter heb je om SSL te gebruiken een certificaat nodig. Voor deze heeft Icehosting een speciaal pakket samengesteld, die u zonder problemen bij uw normale hosting pakket kunt bestellen.

Forum geupdate
maandag 02 juni 2008

Zoals wellicht gemerkt, is ons forum in de loop van tijd uitgestorven. Dit kwam mede doordat bots het forum overnamen voor hun spam berichten, en de automatische activatie uitgeschakeld moest worden. Vandaag hebben we het forum geupgrade naar phpBB 3 en kunnen er weer accounts aangemaakt worden. We hopen dat het weer net zo gezellig wordt als voorheen, en mogen de bots wegblijven.

Server61 online
maandag 26 mei 2008

Afgelopen vrijdag hebben we de server1 klanten verplaatst naar de gloednieuwe server61 server. Deze server is een krachtige machine, met een QuadCore Xeon 2,4 GHZ processor en 2 x 2 GB DDR2 geheugen. Daarmee hoort server61 bij de krachtigste servers waarover Icehosting beschikt. Tijdens het overzetten heeft  er geen downtime plaatsgevonden, en is er geen data verloren gegaan. 
Voor foto's van deze server verwijzen wij naar de foto site.
Streaming uitbreiding
maandag 19 mei 2008

Onze streaming dienst breiden we uit met de nieuwe module genaamd AutoDJ. Dit is een control paneel waarin het mogelijk is de muziekbestanden voor uw stream te uploaden. Nadat er in dit paneel een playlist is samengesteld, zal deze module automatisch de nummers naar uw radio zender streamen. Op deze manier hoeft u zelf niet meer uit te zenden, maar kunt u dagdelen of complete dagen uitzending uitgeven aan deze module.
Deze module komt gratis bij de huidige stream dienst. Ook bestaande klanten krijgen deze module gratis.

Bestel systeem 2.70
zondag 18 mei 2008

Sinds gisteravond is het bestel systeem geupgrade van verse 2.65 naar 2.70. Met deze upgrade zijn een boel kleine bugs gefixt, en extra functies toegevoegd. Zo zijn er extra domein functies, een nieuwe whois script en is de bestel wizzard verbeterd.
De release van versie 2.70 is ook beschikbaaar voor de bestelpaneel klanten. Meer informatie over ons bestelpaneel is te vinden op www.bestelpaneel.com.
 

< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende >

RSS feed

Volg onze nieuwsfeed in uw favorieten RSS lees programma. RSS heeft al grote voordeel dat u geen nieuwspost meer mist doordat uw reader u op de hoogte houd zodra er een nieuwe nieuwspost is geplaatst. U hoeft dan niet iedere dag alle website's af te gaan om nieuws te lezen.
Klik op onderstaande RSS icon om onze feed te importeren.

Social media

Als verlengstuk van onze informatievoorzieningen maken we ook gebruik van Social media. Volg ons vandaag op Twitter of Facebook om nog sneller op de hoogte te zijn van nieuwtjes, mededelingen etc.